Grosvenor Interiors: Children’s playroom Kingston Hospital

An 'playful' space for children with life-limiting conditions

3D visual of storage wall

The challenge:

Momentum, a charity supporting children with life-limiting conditions, asked us to refurbish the playroom, reduce the clutter, but retain its homely feel. The playroom was typical of so many playrooms, very busy, toys everywhere and showing signs of wear and tear.

Detail of storage cabinet layout

Our approach:

First we agreed the initial design with users, staff and the hospital estates department. We also consulted infection control and other interested departments. We knew we had to reduce the clutter and our redesign included a full run of storage units, with bespoke internal fittings to store equipment used by teachers and play specialists. Slide-out trays and baskets in tall units makes putting items away quick and easy. An art gallery board was designed to allow children to display their work and adjustable height furniture installed to make the use of the room more flexible. We were given a tight timetable, and the works, completed with assistance from the estates department, took less than a week. There has been a lot of positive feedback from parents, nurses and the users!

Playroom finished


“We are delighted that the project was on-time, on-budget and without problems. It was a pleasure to work with such a committed and focused team. This project offers a blueprint of how such projects can be implemented and Grosvenor Interiors played a key role.”
Nikki Howard, Momentum

Guestbook

Storage wall, before

Companies